Καροτόσουπα με κρουτόν
Τα καρότα είναι από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στη φύση
Υλικά /4 μερίδες
• 1 κουταλία ελαιόλαδο
• 1 κρεμμυδι κομμένο
• ½ κιλό καρότα κομμένα
• 2 κουταλίες ρύζι γλασέ
• 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
• 4 φέτες ψωμί του τόστ για τα κρουτόν
Εκτέλεση
• Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν αρκετά
• Προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό και βράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
• Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.
• Σερβίρουμε με ψωμί σε κύβους, το οποίο έχουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ( χωρίς λάδι) για να γίνει κρουτόν
Διατροφικά στοιχεία: Βιταμίνη Α, Φώσφορος, Ασβέστιο