Καροτόσουπα με κρουτόν

Τα καρότα είναι από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στη φύση

Υλικά /4 μερίδες
    •    1 κουταλία ελαιόλαδο
    •    1 κρεμμυδι κομμένο
    •    ½ κιλό καρότα κομμένα
    •    2 κουταλίες ρύζι γλασέ
    •    1 λίτρο ζωμό λαχανικών
    •    4 φέτες ψωμί του τόστ για τα κρουτόν

Εκτέλεση
    •    Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν αρκετά
    •    Προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό και βράζουμε για 40 λεπτά περίπου.
    •    Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε.
    •    Σερβίρουμε με ψωμί σε κύβους, το οποίο έχουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ( χωρίς λάδι) για να γίνει κρουτόν

Διατροφικά στοιχεία: Βιταμίνη Α, Φώσφορος, Ασβέστιο