Πατατοσαλάτα

Υλικά:
1 πατάτα
2 κ.σ. γιαούρτι (2% λιπαρά)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένα)

λίγο άνηθος

Αλάτι

Πιπέρι
 
Εκτέλεση:
1. Πλένεις τις πατάτες, τις καθαρίζεις και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια.

2. Τις ρίχνεις σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τις βράζεις για περίπου μισή ώρα.

3. Ρίχνεις σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύεις καλά.

4. Σουρώνεις τις πατάτες, τις ρίχνεις σε ένα μπολ και προσθέτεις από πάνω το μείγμα γιαουρτιού και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.