ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κούβδου Έλενα είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο ΚΟΥΒΔΟΥ ΕΛΕΝΗ - DIETPROJECT στη Βούλα.
Διαθέτει πτυχίο του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διαιτολόγος διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην αθλητική διατροφή, μιάς και είναι συνεργάτης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, έχοντας τη διατροφική υποστήριξη των εθνικών ομάδων Ανδρών - Γυναικών του αθλήματος της υδατοσφαίρισης. Η ίδια, ως αθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας ως το 2018, έχει πληθώρα διεθνών διακρίσεων, με κορυφαία διάκριση την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011. Διαθέτει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές με πιστοποίηση Master Practitioners on Eating Disorders & Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (National Center of Eating Disorders - NCFED) και το British Psychology Society - BPS. Στα πλαίσια της πτυχιακής της διατριβής, ασχολήθηκε με τους δείκτες παχυσαρκίας και γενετικής προδιάθεσης έφηβων αθλητών υδατοσφαίρισης. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

Επίσης, κατά την πρακτική της άσκηση, εργάστηκε σε μονάδα επεξεργασίας τροφίμων και σε αθλητικό σωματείο.
Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων που σχετίζονται με τη διατροφή και τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής.
Τέλος, είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων.

Στο ιδιωτικό της γραφείο παρέχονται εφαρμοσμένα προγράμματα διατροφικής αγωγής και υποστήριξης φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων, όπως σε απώλεια ή αύξηση βάρους, εγκυμοσύνη, θηλασμό, διατροφή αθλητών, παιδική παχυσαρκία, παθήσεις πεπτικού συστήματος, χρόνιες παθήσεις, διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία). Πραγματοποιείται βιοηλεκτρική αγωγιμότητα, έμμεση θερμιδομετρία. Ο ασθενής θα πρέπει να είναι, 2 - 3 ώρες πριν τη συνεδρία, νηστικός από τροφή και, 1 ώρα πριν τη συνεδρία, να έχει αποφύγει την κατανάλωση υγρών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, λαμβάνεται εκτενές διατροφικό και ιατρικό ιστορικό και πραγματοποιούνται μέτρηση με εξελιγμένο αναλυτή σώματος, σωματομετρήσεις, ανάλυση και προσδιορισμός στόχου και ρεαλιστικό πρόγραμμα διατροφής. Παράλληλα, στο γραφείο DietProject αντιμετωπίζεται η νοσογόνος παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι και ΙΙ, οι κλινικές παθήσεις, η παιδική παχυσαρκία, οι υπερλιπιδαιμίες κ.ά..