Φαινόμενο «γιο γιο» Προσοχή!

Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας. Μας επιτάσσει να ελαχιστοποιήσουμε τις μετακινήσεις μιας και «μένουμε σπίτι»  αυτό έχει ως επακόλουθο την μείωση γενικότερα της κινητικότητας μας και ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις την αύξηση κατανάλωσης γευμάτων νιώθοντας μια «ψυχολογική» πείνα! Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που κατά περιόδους παίρνουν εμφανώς βάρος και μετά από ένα χρονικό διάστημα τα ξαναχάνουν. Ή και σε εμάς τους ίδιους μπορεί να έχει συμβεί να αφεθούμε σε μια περίοδο που θεωρούμε ότι μας αξίζουν παραπάνω στιγμές χαλάρωσης σε σχέση με το φαγητό ή που μπορεί διάφοροι παράγοντες στην καθημερινότητα μας να μας κάνουν να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα την φροντίδα του σώματος μας.

Αν θεωρείται λοιπόν ότι αυτή είναι η ώρα για να αφεθείτε λόγω της κατάστασης και να επανέλθετε στον αγώνα της ζυγαριάς όταν νιώσετε πάλι έτοιμοι τότε μάλλον πρέπει να μάθετε τις επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο «γιο γιο».

Αποτελεί μια επιβλαβή κατάσταση για το σώμα μας η οποία φθείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Όταν λοιπόν συνηθίζουμε να μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία επηρεάζουμε με διάφορους τρόπους το σώμα μας ( νύχια, μαλλιά, κύκλος περιόδου) και φυσικά τον πολύτιμο μεταβολισμό μας. Όσο πιο πολλές δίαιτες κάνουμε τόσο μειώνεται ο μεταβολικός μας ρυθμός, ο λόγος είναι το σώμα αμύνεται! Κάθε καινούργια δίαιτα την εκλαμβάνει ως περίοδο λιμού και αντί να καίει το λίπος το αποθηκεύει. Μην επαναπαύεστε λοιπόν διατηρήστε καλές διατροφικές συνήθειες και μείνετε δραστήριοι όσο είναι αυτό δυνατόν. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν θα λειτουργήσει αρνητικά η καραντίνα αλλά μπορεί να γίνει και η αφετηρία για να αλλάξετε την καθημερινότητα σας μια και καλή!